keskiviikkona, joulukuuta 01, 2004

MAISTETTAVA ELÄINRATA

Koska vaalea leipä loppui eilen ja juustokin tänään, kaivoin pitkästä aikaa hyllystä Trimalkion pidot. Hivenen editoimalla Linkomiehen tekstiä ylöskirjasin alla olevan ateriakokonaisuuden. Sitä vain ihmettelen, että loppuiko Petroniuksen mielikuvitus kesken kaiken, kun aterioita on listattu vain 10/12. Tai sitten kopioitsijamunkin silmä on harpannut.Todennäköisesti sillä kuitenkin kuvataan Trimalkion summittaista luonteenlaatua.

MAISTETTAVA ELÄINRATA
Pyöreällä tarjottimella kaksitoista taivaanmerkkiä kehään järjestettyinä, ja niiden jokaisen päällä luonteenomainen ruokalaji:
Oinaan päällä oinasvirnaa, Härän päällä kappale häränlihaa, Kaksosten päällä kiveksiä ja munuaisia, Kravun päällä seppele, Jalopeuran päällä afrikkalainen viikuna, Neitsyen päällä poikimattoman sian kohtu, Vaa`an päällä vaaka, jonka toisessa kupissa leivos, toisessa kakku, Skorpionin päällä pieni merikala, Jousimiehen päällä mulkosilmäkala, Kauriin päällä kaksi punakalaa. Tarjottimen keskellä ruohoineen maasta leikattu turpeenkappale ja sen päällä hunajakakku.

Ei kommentteja:

 
Site Meter