sunnuntaina, marraskuuta 14, 2004

PÄÄN LÄSNÄOLO

Pään läsnäolo ei vertaudu suoraan sen kokoon tai ajattelun läsnäoloon. On silti selvää, että toiset päät ovat läsnä olevampia kuin toiset. Joskus olen ajatellut että pallinaamaisuus tai kasvohikisyys/rasvaisuus olisivat läsnäoloa kasvattavia tekijöitä. Saattavatpa olla.
Läsnä oleva pää on pyyteinen. Enemmän kuin antaa tai ottaa vastaan se haluaa olla. Seurapiireissä se koetaan enemmän kielteisenä kuin myönteisenä asiana. Sanotaan sen vievän hengitysilmaa. Luulenpa, että väitteessä voi olla perää. Läsnä oleva pää tuntuu elävän ja hengittävän raskaammin kuin muut, mutta sen hengitys on enemmänkin ahnaasti leviävän tukahduttajarikkakasvin lammentappajalaatuista tiedotonta hengitystä, kuin terveen ihmisen kontrolloitua elintoimintojen tarpeeseen tapahtuvaa säännösteltyä ja ekonomista hapenottoa.
Läsnä olevaa päätä rangaistaan joskus vitsailuilla tai huomiotta jättämisellä. Sitä rangaistaan tilan käytöstä ilman korvausta, vuokraa. Ajatellaan, että jos otetaan, niin annetaankin. Fyysisen tilanoton vastapainoksi pitäisi luovuttaa henkistä tilaa.

Ei kommentteja:

 
Site Meter