perjantaina, lokakuuta 29, 2004

TUOMI EI MYYTÄVÄNÄ

Tuntemattoman tekijän Panu Tuomi –muotokuvaa erehdyttiin pitämään tamperelaisessa huutokaupassa Lasarus nousee kuolleista - aiheena. Se oli ehditty huutaa jo aika korkealle, ennen kuin runoilija Tuomi sattumoisin harhaili paikalle.
Tuomi käy kalastelemassa syvemmillä vesillä. En ihan tarkasti tiedä minkälaisia syöttejä hän käyttää, mutta epäilen että eläviä. En myöskään minkälaisilla painoilla hän koukkunsa upottaa. Ylipäätäänkin on vain vähän ihmisiä, jotka tietävät hänen ottipaikkansa, tai ovat niistä kiinnostuneita. Kari Aronpuro on nähty keskustelevan Tuomen kanssa. Hiljaisesta puheesta ei kantautunut dokumentoijien korviin mitään ylöspantavaa. Ilmeisesti aihe oli historiallinen, vaikka puheenparsi oli modernia Tamperetta.
Soitin kerran Aronpurolle ja kysyin lupaa lyhentää hänen tekstiään. "…jos sen ammattitaidolla tekee." Julkeaa oli ehdottaa kahden mestariteoksen, erämaassa tarpovan suomalaisen lyriikan kahden ravitsevan kamelinkyttyrän, Vähäfysiikan ja Gallerian peukalointia, ja vielä teatterin tarpeisiin. "Ovathan ne kyllä vähän raskaita teoksia."
No, ystäväni muutti jokunen kuukausi siten pääkaupungista Tampereelle. Kauniimmat ja ystävällisemmät naiset, hän totesi syyksi, raikkaampi ilmanala kirjoittaa. Aronpuron kirjastosta käy lainaamassa lähteensä. Öykkärit ja nopean edun tavoittelijat kiitävät junalla ohi kohti Helsinkiä.

Ei kommentteja:

 
Site Meter