tiistaina, lokakuuta 26, 2004

KANSANKUVAUS

Näinä viikkoina pitäisi aloittaa näytelmän kirjoittaminen. Saisiko siitä Jerusalemin rakentamista, vai pelkkää ajanhukkaa? Olen ajatellut kirjoittaa Jeesuksesta ja opetuslapsista neljän evankelistan pohjalta. Ensimmäistä kohtausta olin jo suunnitellut: joku opetuslapsista kasvattelee rauhallisesti jotakin hyvää kannabislajiketta ja ottaa välillä pössyjä, kukkien kasvamista odotellessa alkaa laulaa kappaletta "Olen kuullut on kaupunki tuolla, yllä maan, päällä pilvien jossain…".
Palkkiometsästäjä Juudas tulee paikalle Lee van Cleef -asussa ja kysyy onko Jeesus –nimistä näkynyt kaupungissa. Pöllyinen opetuslapsi sanoo, että ei ole kahteentuhanteen vuoteen, ei ole tainnut ehtiä näille kylille. Juudas jatkaa matkaansa. Hänen taskuistaan tippuu harvakseen hopeakolikoita.
No, näytelmäteko on edessä, mutta eräs yhteen sattuma ihmetytti ennen kuin tajusin että kaikkihan on itsestään selvää. Katsoin nimittäin parisen viikkoa sitten ensimmäistä kertaa Mikko Niskasen loisteliaan korpikuvauksen 8 surmanluotia. Siinä oli kohtaus, jossa miehet keittivät metsässä pontikkaa ja taustalla soi tuo sama "olen kuullut on kaupunki tuolla, yllä maan, päällä pilvien jossain…"
Näissä kansankuvauksissa kai väkisinkin päätyy samoihin kohtauksiin. Sitten kun huomaa ettei tule kuin identtisiä, on homma tehty.

Ei kommentteja:

 
Site Meter