maanantaina, lokakuuta 26, 2009

OHJEISTUKSIA

Olet juuri surmannut juopon isäsi. Tulet lumimyrskystä sisään. Aiot nyt viimein tehdä tiliä vaimosi vuoden jatkuneesta salasuhteesta. Muista: sinulla on koko ilta aikaa. Puista vaatteet. Pese kädet. Mitä tahansa. Istu sohvalle. Avaa uutiset.
Olet käynyt kioskilla tarkistamassa lottorivin. Seitsemän oikein. Tulet lumimyrskystä sisään. Naapurin pariskunta on käymässä, vaimosi keittelee kahvia. Kehu rouvan uusi laukku, kampaus. Maistele kerrankin domino. Siirry ehkä sohvalle. Avaa uutiset. Mainoksia.
Olet tulossa sairaalasta. Syöpää se oli. Tulet lumimyrskystä sisään. Vaimosi ahkeroi esitelmän kimpussa. Lapsi on viety hoitoon. Puhelinmyyjä soittaa. Vastaa vain puhelinmyyjälle.
Kaahaat pihaan. Olet kuullut autoradiosta ydinlaskeumasta joka on saavuttamassa kaupungin. Tulet lumimyrskystä sisään ja haistat vaimossasi jälleen vieraan miehen. Rauhoittele itsesi. Ehdota kahvihetkeä. Vaimo on avaamassa uutisia. Ota nätisti kapula ja suutele häntä suulle.
Olet tulossa eläinlääkäristä. Kissa on karannut matkalla. Olet hankkinut uuden, samanvärisen. Tulet lumimyrskystä sisään. Vaimosi tulee iloisena vastaan. Kissa on lumimyrskyssä. Anna kissa vaimosi syliin.

2 kommenttia:

Tuukka Terho kirjoitti...

"Avaat uutiset" kuulostaa nerokkaalta.. muutenkin nämä uudet luonnokset ovat loistokkaita.

Uudet runot, joita luit perjantaina 18 juttutuvassa - toimivat myös. Hyvää joulun odotusta.

Jukka Viikilä kirjoitti...

Paljon kiitoksia!
Täytynee saattaa nuo loppuun jossakin vaiheessa.
Juttiksessa oli hyvä meininki.

 
Site Meter