torstaina, joulukuuta 02, 2004

KUNPA SEN TIETÄISIN...

kettuterrierin hintoja
paholainen kalastaja
aasin ominaisuudet
suurin naisen sukuelin
palkkatyön olemus
velallisen epärehellisyys
valkaisu, sarvi
SUON KUIVATTAMINEN
symboli + häkki
lentäminen + kipu
proteesi silmässä
myytävänä mikroskooppi
mitä ovat purentavaivat
viisauden hammas heiluu
näytän nuoremmalta
Pornotähhti Mariah
parittelu kuvia koirat
lempimään
tytöt sukuelin
ilokaasu auto rakenne
vanhusten erotiikka
Juhani Siljo rampa
lentokoneen kuvia
mammutin luu
kärpänen
olen kuullut on kaupunki tuolla
tarina vanhuudesta


P.S.

Runon tiukka mitallisuus on sidoksissa sen metodiin: runo on koostettu hauista (Google, Altavista) joilla on päädytty Plimsollin merkille, siten että kukin säe on oma hakunsa. Runon rytmi on monotoninen, mutta asiat eivät. Kirjava on aiheiden valikoima joista internetinkäyttäjät janoavat tietoa.
Plimsollin merkin tarkoituksena ei ensisijaisesti ole tiedon jakaminen tai lisääminen, vaan sen vakauttaminen poetiikan keinoin, estetisoimalla. Mutta ennen kaikkea se pyrkii välttämään ylilastaamista. On silti muistettava, että sen ehdottamat lastausrajat ovat ennen kaikkea ylläpitäjän henkilökohtaisia kauppamatkoja varten. Aina ei voi olla varma, että satunnaisen googlaajan määränpää olisi sama kuin ylläpitäjän (veden suolapitoisuus), puhumattakaan lastista, vaihto- tai kauppatavarasta.
Plimsollin merkki ei siis ensisijaisesti pyri olemaan tietopankki, josta kouluaineen kirjoittaja voisi vaivattomimmin löytää tietyn tehtävänantoon sopivan tiedon. Mutta jos se on pystynyt palvelemaan myös tällaisissa tapauksissa, lankeaa siitä kunnia aktiiviselle tiedonhakijalle.

Ei kommentteja:

 
Site Meter