tiistaina, marraskuuta 02, 2004

KAJAANILAINEN RUOKALAJI

Kajaanilainen erikoisuus ovat sisäkkäiset, toisillaan täytetyt nakkikioskiruoat. Kaikki alkoi siitä kun eräs kaupunginteatterin veteraaninäyttelijä tilasi nakkikioskilta lihapiirakan ja hampurilaisen ja tuli kuulluksi niin, että sai eteensä hampurilaisella täytetyn lihapiirakan. Hampurilainen oli puristettu parilalla litteäksi ja sovitettu lihapiirakan sisään.
Helsinkiläinen versio ruokalajista voisi olla Haviksesta
hauki ahvenella. Tilattaisiin kalanmyyjiltä ahvenen syönyt hauki.


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Olin paikalla, kun kyseinen nakkikioskiostos suoritettiin. Tapahtumapaikkana ei itse asiassa ollut Kajaani vaan Utajärvi (Oulun lääni). Tästä syystä lihapiirakka hapurilaisella kulkee täällä päin nimellä Utajärveläinen. Harva tietää, vielä harvempi tilaa.
Yst. terv. Silminnäkijä

 
Site Meter