maanantaina, tammikuuta 24, 2011

Huomenna Arkadia Bookshopissa (Pohjoinen Hesperiankatu 9) klo 18: Vesa Haapala, Pauliina Haasjoki, Vilja-Tuulia Huotarinen, Marianna Kurtto, Teemu Manninen, Juho Nieminen, Jarkko Tontti, Johanna Venho, minä ja Sinikka Vuola. Mestoille!

lauantaina, tammikuuta 15, 2011

Tänään viimeinen veto Valtimonteatterissa. Saapukaa mestoille.

torstaina, tammikuuta 13, 2011

"Seksuaalisuutensa kanssa ei kukaan voi olla vastuussa mistään, vähiten naiset, ja, oikeastaan, ne naiset vielä vähemmän jotka eivät ole esteettisiä eivätkä kevytmielisiä. Normaalin perheenäidin aviorikos, tehdään se sitten salaa tai julki, ei ole karhunpalvelus kenellekään. Aviomiehet jotka tarttuvat puukkoon, kirveeseen taikka edes huoritteluun, eivät ole valmiita seksinsä kanssa. Heillä on vastuuntunto jostakin mistä he eivät toistaiseksi tiedä tarpeeksi: heillä on vastuu naisestaan, vaimostaan, perheestään, kunniastaan, kaikesta siitä, mistä heidän (ei-kevytmielinen) vaimonsa on juuri, tietämättään (mitään itselleen mahtamatta) yritänyt heidät vapauttaa. Petetty perheenisä ei ole vatsahaavainen jos suostuu ymmärtämään mistä hänet pettämisen avulla on vapautettu: vastuusta ja holhouksesta juuri niissä asioissa joille hän ei ilman naisen apua (ilman kevytmielisyyttä) tule milloinkaan voimaan mitään." (Hannu Salama: Ihmisen ääni, 1978)
PARIISINPELKO Auton moottori sammuu maantietaipaleella. Hevonen ei suostu jatkamaan pellon poikki. Kädet puutuvat kesken esseenluvun. Tekstiviesti ei löydä perille. Monet keinot estävät meitä kohtaamasta kestämätöntä. Jungin potilas pelkäsi Pariisia. Kun potilas oli parannettu ja hän matkasi pelkonsa luokse, koitui ensimmäinen tienylitys hänen kuolemakseen. Autoa ajoi mies, joka oli hänkin aloittanut terapian, mutta hänen varallisuutensa piti huolen siitä, ettei se loppunut ennen hänen elämänsä loppua.

keskiviikkona, tammikuuta 12, 2011

LAPSEN NIMEÄMINEN Kaunis nimi syntyy sen kauniista haltijoista. Joillakin haltijoiden joukko on niin suuri, että nimeä ei himmennä surulliset nimeämiset, ajattelemattomien tai toiveikkaiden vanhempien ratkaisut. Vastapuolella ajatellaan että onnistunut nimi on metaforisessa tai muuten jännitteisessä suhteessa lapsen olemukseen, että kauniilla lapsella kaunis nimi ei pääsääntöisesti olisi hyvää nimeämistä.
Ensyklopedia.

perjantaina, tammikuuta 07, 2011

Uudesta Tuli & Savu-lehdestä löytyy kolme runoani otsikolla Kolme mustaa laatikkoa. Lisäksi lehdessä on tekstini Taskutieto, jonka voi käsittää osaksi keväällä julkaistavan Ensyklopedian mainosta.

Radio Suomen runoraadissa kilpaili yksi runo (runo 4) kakkosesta. En tiedä onko ohjelma kuultavissa vielä jossakin.
Lukukeikka tänään Pasificossa (Helsinginkatu 15) klo 20, isommat setit vetää Lyydia & DJ Papa Zai.

keskiviikkona, tammikuuta 05, 2011


NUKAHTAMISRITUAALI Toinen ajaa autoa, toinen ampuu pukkeja avaruuteen. 80-luvulla moni poika teki reittiä Samantha Foxin luokse, realismin tyylilajissa. Miten saada raha Kanaalin ylittämiseen? Mielikuvitus hävisi aina todennäköisimmälle vaihtoehdolle. Esteitä olivat äänen kimakkuus ja vaillinainen pituus, liiallinen rakkaus, puhkeamaton kyky maalliseen lempeen, vanhempien käskyvalta. Unettomat yöt eivät juuri jouduttaneet perillepääsyä, ne kuluivat hukkareissuihin ja harhailuun. Mutta unen rajamailla oli aina hetkiä, jolloin ehdot pyöristyivät. JV > unensaantiin vaikuttavat tekijät

tiistaina, tammikuuta 04, 2011


APOSTOLIEN KUOLINSYYT
Bartolomeus nyljettiin Armeniassa.
Jaakob nuorempi ristiinnaulittiin Egyptissä.
Andreas ristiinnaulittiin X:n muotoiseen ristiin Kreikassa.
Juudas Iskariot hirttäytyi.
Pietari naulittiin ristille pää alaspäin.
Johannes kuoli joko marttyyrina tai luonnollisen kuoleman satavuotiaana Vähässä-Aasiassa.
Tuomas kärsi määrittelemättömän marttyyrikuoleman.
Jaakob vanhempi joutui Herodes Agrippan mestauttamaksi.
Matteus poltettiin elävältä, suljettiin arkkuun ja heitettiin mereen.
Filippus ensin ristiinnaulittiin, sitten kivitettiin hengiltä.
Taddeus hakattiin nuijalla kuoliaaksi.
Simon Kananeus sahattiin keskeltä kahtia Parthiassa. 

UNENSAANTIIN VAIKUTTAVAT TEKIJÄT
Rantaan kinostuva hylkytavara.
Yksiöisten kartanoiden syntyminen.
Elämänkerturi, joka liikkuu aina kun kääntää kylkeä.
Vankkurit, jotka muuttuvat kuulumattomista kaukaisiksi 
ja taas kuulumattomiksi.
Jälkiensä yläpuolelta haihtuvat Schäferit.
Kutina: muistutus saavuttamattomista tai vaikeasti saavutettavista mantereista.
Jäätynyt vesi joka liikuttaa haarniskoja.
Kalojen, lintujen ja kuukivien sataminen, altaiden täyttyminen.
Paistiajatukset.
Dromedaarit automaattisissa vartaissa
ja suuret kaatuvat ruukut.
Sotilaan koira: sarjallisten reittien jaksottainen huvi.
Harhailevat, parittomat, loruistaan pakenevat sisällöt.  
Haaksirikon uppoava paistoarvo.
 
Site Meter