perjantaina, huhtikuuta 30, 2010

TOISTO Runoilija ei ole runoilija ellei pyri kaikesta toistosta eroon.
Rakastaja ei ole rakastaja ellei pyri kaikesta toistosta eroon.
Muusikko ei ole muusikko ellei pyri kaikesta toistosta eroon.
Vakoilija ei ole vakoilija ellei pyri kaikesta toistosta eroon.
Maalintekijä ei ole maalintekijä ellei pyri kaikesta toistosta eroon.
Lihakset kasvavat toistolla. Kalat nostetaan aina samasta paikasta.
Varioiva Kia palautetaan autokauppaan.

torstaina, huhtikuuta 29, 2010

KONTTORITOIMINTA Todellisuudesta on löydettävissä lukuisia toimivia pelejä, joita voidaan pyörittää ilman minkäänlaista vaikutusta tärkeisiin asioihin.
Joku sanoo, ettei ole nähnyt Aleksanterinkadulla koskaan salkkumiestä. Toinen sanoo, ettei ole koskaan, edes erehdyksissä törmännyt ”kaikkialla liikkuvaan” rahaan.
LEIKKAUSPÖYDÄLLE JÄÄVÄ AINES Sankari tekee merkityksettömän käynnin huoltoasemalla. Hän tankaa bensiiniä ja palaa valtatielle. Mikään ei räjähdä, ketään ei ammuta. Ainoastaan epäoleellinen kissa juoksee tien yli. Ylimääräinen kuormuri hidastaa penkalle. Kananluuta yskivä koira hidastelee sisällöttömästi kopistaan. Kaksi naista vaihtaa tarpeettomia merkitseviä katseita. Voimaton ja vaikutukseton rakkausjuonne välähtää. Kannibaali tärisee kylmässä. Ja kaikkialla ahkeroi ennenaikainen poliisi. Ryöstöä on tuskin suunniteltu, kun hän jo valaisee taskulampullaan.

maanantaina, huhtikuuta 26, 2010

KESKILUOKKA Rolls Royce on omalla paikallaan, tyhjän tontin vieressä. Autot sen lähellä ruostuvat ja hinataan pois. Rakennuksia puretaan. Mutta Rolls Royce on omalla paikallaan, tyhjän tontin vieressä. Kerjäläiset pesevät säännöllisesti sen ikkunat. Kerjäläiset tietävät miten kerjäläisten on, ne eivät häviä. Ne jaksavat odottaa.
LOISTOHOTELLIHANKE Tyhjällä tontilla miehet kiikaroivat korkeuksiin. Loistohotelli olisi korkein lajissaan, se ei saisi valmistua ennen uuden, vauraan sukupolven syntymää. Joitakin sotia käväisee kaupungissa. Joitakin luonnonmullistuksia. Myöhemmin miehet tulevat lapioineen ja kaivavat kattoterassin hiekasta. Loistohotelli olisi arvokkain lajissaan.
IHMISEN FYYSINEN TOIMINTA-ALUE pienenee sitä mukaa kuin hänen henkinen toiminta-alueensa kasvaa. Tätä lakia vastaan taistellaan kapakan edustoilla nyrkein.
Joskus kuvittelin, että lukukammioiden sivistys olisi käyttökelpoista materiaalia ulkomaailmassa. Näin ei ole, sillä tuodessaan ajattelukykyä kammio vie puhekyvyn. Sanotaankin että puhekyky ei ole sujuvaa ajattelua, vaan samanpaikkaisuutta keskustelutoverin kanssa.

sunnuntaina, huhtikuuta 25, 2010

Lukukeikka Narinkkatorilla Kirjan ja ruusun päivänä.

torstaina, huhtikuuta 15, 2010

NÄKYLEIPÄ Harva leipänen, joka pitää nälän ja tuo näyt.

keskiviikkona, huhtikuuta 14, 2010

Runoja kakkonen tänään Maikkarin aamu-tv:ssä.

tiistaina, huhtikuuta 13, 2010

ILMESTYMINEN Kun pyöräretkellä pysähtyy lammasaitauksen luona ja näkee lauman kaukana, vastakkaisella puolella aitausta, ei tarvitse kuin vilkaista muualle, niin lampaat katsovat aidan välistä kuin olisivat seisseet siinä koko ajan.
Lampailla on erityinen siirtymisen kyky, kyky siirtyä ilman taipaletta. Ilmestyminen.
Samoin tekee lapsi, jolla ei ole leikkikaveria: hän ilmestyy äitinsä luokse.
PASTAPERSE, valkoisilla jauhoilla aikaansaatu taikinamainen normaalia kookkaampi takamus, joka on tyypillinen 22 – 33–vuotiaille kaupunkilaistytöille. Ahdetaan vaivalla liian pieniin farkkuihin ja on jatkuvana puheenaiheena samankaltaisten keskuudessa. P:tä ei verhoilla hamein ja lantiohuivein. Sen houkuttelevuutta pidetään suuremmassa arvossa kuin häpeällisyyttä. Kuitenkin siitä yritetään päästä millä hinnalla hyvänsä. Se on tuhlailevuuden vellova symboli, joka seuraa perässä minne menetkin. Se kertoo kaikkien varantojen samanaikaisesta kerskakulutuksesta, valmiudesta rakkauteen ja ostoksiin minä hetkenä hyvänsä.
Se varastoi energiaa pahan päivän varalle, joka on tänään. Se vetää istumaan silloin kun tulisi juosten kohottaa valmiuksiaan kestää tulevaa kidutusta. Se lämmittää ja pehmustaa kallioilla ja velkavankeudessa. Se ruokkii viikkoja selviytymisolosuhteissa. Sen olemukseen ei kuulu nopealiikkeisyys, assosioivuus tai rokokoon kepeä hyppelehtiväisyys; se on barokin pronssiin valettu ja kissankullalla kuorrutettu monumentti, tai kymmenen lihalajin hanukka-ateria, josta riittää vielä koirille ja hylkiöille, sairaille ja kerettiläisille.
LENTOKONEET JA LEIKKURIT, koneet jotka edellyttävät toimiakseen pelkoa.
PAITSIOVIHELLYKSEN JÄLKEEN TEHDYT MAALIT Joidenkin asiantuntijoiden mukaan yksi merkittävimmistä tilastoista jalkapallossa. Kuvitelmien peli, mittavan rakennushankkeen jälkeen rakennus ei sortuisikaan. Näistä rakennuksista muodostuva onnellinen kaupunki.
Toiset maalivahdit torjuvat aina paitsiovihellyksen jälkeen tehdyt laukaukset, mutta ilman paitsiota vain satunnaiset.
On pelaajia, kuten AC Milanin Filippo Inzaghi, jotka eivät tee koskaan maaleja muutoin kuin paitsiosta. Se on heille kunnia-asia. Tuomarit, kuten kaikki elämää hallinnoivat tahot, jättävät aina joskus viheltämättä. Myymälässäkin, vaikka se olisi kuinka valvottu, on aina esillä varastettavissa olevia tavaroita.
IRTOSENTTI Kun sokea hosuu nurin kerjäläisen kupin, on maassa hetkellisesti irtosenttejä.

maanantaina, huhtikuuta 12, 2010

PARRANKASVU Miehen kasvojen uusiutuva tarve naamioitua. Silmien ylivalta.
PUUJALAN KÄYTTÖ Kun kerjäläinen nukahti lähelle nuotiota ja poltti puujalkansa, kadotti hän samalla elinkeinonsa. Puujalkaa säälii koska se ei ole luuta, lihasta ja ihoa, vain puuta. Se on kuin pesäpallomaila, josta jokainen on nauttinut kädessään. Sillä hakataan jalka säpäleiksi. Se pitää pitopöydän pystyssä. Se on sääri, jonka voi muotoilla filmitähden malliin, mutta josta saat tikun sormeesi. Kun veteraaneilta loppuvat rahat, loimottaa puujalkanuotio korkealla pakkastaivaalla.
MATTI TIISALA sai vain pienen tontin Suomen kirjallisuudelta, mutta rakensi sille pilvenpiirtäjän, läpinäkyvän, niin kuin suurissa kaupungeissa on tapana.
PASKARYTMI Joskus paskarytmi muuttuu niin, että on aloitettava päivä pytyltä. Vessassa ei ole kynää jolla kirjoittaa mieleen tulevat ylös. Koneen ääressä on niistä kadonnut maku.
ELEGINEN ENSYKLOPEDIA, kartoitetaan sivistyksen aukot, täytetään aukot voivottelulla.
VAIKEASTINAIMINEN, yhdynnän tai siihen pääsyn vaikeuttaminen silloin kun seksiä on helposti saatavissa. Autossa, epämukavilla alustoilla, esteellisissä pukimissa. Vrt. Naimisen helpottaminen, yhdynnän tai siihen pääsyn helpottaminen muuttumalla kokonaan toiseksi ihmiseksi.

sunnuntaina, huhtikuuta 11, 2010

"Kaksoisveli tunnisti Puolan presidentin ruumiin." HS 11.4.2010
Risto Oikarinen kirjoittaa Runoja kakkosesta.

perjantaina, huhtikuuta 09, 2010

Arvonta saa kansalaiset kommentoimaan runokirjaa.

tiistaina, huhtikuuta 06, 2010

"Kaksi naista yritti salakuljettaa kuolleen sukulaismiehensä ruumiin Liverpoolista Berliiniin lentokoneen matkustamossa. Edellisenä päivänä kuollut 91-vuotias mies oli istutettu pyörätuoliin ja päässään hänellä oli aurinkolasit." IS 6.4.2010
 
Site Meter